Algemene voorwaarden

Mind Your Source

Hier vindt u onze algemene voorwaarden.
Mocht u vragen hebben,
neem dan contact op s.v.p.

Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met Mind your Source en alle daarmee verband houdende handelingen, zowel van voorbereidende als uitvoerende aard, tenzij anders is overeengekomen. Bij aanvang van de begeleiding van cliënten wordt op deze Algemene Voorwaarden gewezen. In deze Algemene Voorwaarden wordt bedoeld met opdrachtnemer; Mind your Source en met opdrachtgever; de wederpartij van opdrachtnemer, ook wel genoemd cliënt of de ouder(s) van de cliënt.


Uitvoering van de overeenkomst
Opdrachtnemer zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en in overeenstemming met de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.
De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan opdrachtnemer worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft de opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voorvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, doordat opdrachtnemer is uitgegaan van door de opdrachtgever verstrekte onjuiste en /of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor opdrachtnemer kenbaar behoorde te zijn.
Er vindt geen terugkoppeling van informatie aan de huisarts of andere instantie plaats, tenzij anders is afgesproken of gewenst.


Dossier
Op grond van de Wet op geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is de opdrachtnemer verplicht om een dossier bij te houden. Hierin staan o.a. uw naam, adres, geboortedatum, gegevens die voortkomen uit de behandeling en indien van belang voor de behandeling bijzondere persoonsgegevens. Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor de behandeling noodzakelijk zijn en die opdrachtnemer, na uw expliciete toestemming, heeft opgevraagd bij een andere zorgverlener zoals de huisarts.
Opdrachtnemer zal alle informatie en de inhoud van gevoerde gesprekken onder de geheimhoudingsplicht bewaren.
Inhoudelijke informatie vanuit de behandeling/ begeleiding wordt alleen naar buiten gebracht als de cliënt of bij een minderjarig kind de ouder(s) / gezaghebbenden daar expliciet toestemming voor heeft /hebben gegeven.

Dossiergegevens kunnen gebruikt worden:

• om met uw toestemming andere zorgverleners te informeren
• voor waarneming tijdens mijn afwezigheid
• voor geanonimiseerde intercollegiale toetsing
• voor financiële administratie (naam, adres, geboortedatum, behandeldata en korte omschrijving behandeling)
De gegevens in het cliëntendossier blijven, zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist, 20 jaar bewaard. Cliënten kunnen wel vragen om (een deel van) het dossier te laten vernietigen. Bijvoorbeeld aan het einde van de behandeling. De opdrachtnemer maakt dan een afweging of vernietiging kan en neemt binnen 4 weken een besluit. De correspondentie (verzoek en besluit) worden dan bewaard op de plek waar normaliter het dossier te vinden zou zijn. Voor deze correspondentie geldt dezelfde bewaartermijn als voor het gewone dossier.
In het geval van dreigend gevaar voor zowel opdrachtgever als voor de samenleving of bepaalde personen, behoudt de opdrachtnemer zich het recht toe relevante informatie te verstrekken aan bevoegde personen of instanties als hiermee het gevaar kan worden voorkomen. Als persoon, vallend onder de Nederlandse wet, is het de plicht van de opdrachtnemer om activiteiten, welke in strijd zijn met de wet aan de hiervoor bedoelde autoriteiten te melden. Derhalve zal de opdrachtnemer niet kunnen worden aangesproken als zij onwettige zaken aan de wettelijke autoriteiten meldt.

Toestemming ouders bij begeleiding / behandeling kinderen tot 16 jaar

a. Voor kinderen onder de 16 jaar geldt dat beide gezaghebbende ouders (indien van toepassing) akkoord moeten gaan met de behandeling, zodat beiden de behandelovereenkomst moeten ondertekenen. Daarnaast geldt voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar dat zij zelf ook akkoord moeten gaan met de behandelovereenkomst.
b. De ondertekenende of opdrachtgevende gezaghebbende ouder draagt er zorg voor dat de andere (gezaghebbende) ouder wordt geïnformeerd over de overeenkomst en hier zijn/ haar toestemming voor geeft. Hij/ zij gaat ermee akkoord dat, indien de andere ouder op enige wijze bezwaren maakt tegen de begeleiding of behandeling, hij/zij de consequenties daarvan op zich neemt. De opdrachtnemer kan hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden.
c. Ouders / gezaghebbenden hebben recht op informatie en inzage in het dossier, wanneer dit gekoppeld is aan het medebeslissingsrecht voor de behandeling.
d. Een van de beide ouders / gezaghebbenden dient tijdens een afspraak met een kind tot 12 jaar aanwezig te zijn of in overleg met kind en ouder(s) / gezaghebbende(n) in nabijheid in hetzelfde gebouw.
e. Een van de beide ouders / gezaghebbenden dient tijdens een afspraak met een jongere van 12 tot 16 jaar in hetzelfde gebouw aanwezig of in overleg met jongere en ouder(s) / gezaghebbende(n) telefonisch bereikbaar te zijn.

Beroepscode

Opdrachtnemer werkt vanuit meerdere beroepscodes. Opdrachtnemer is lid van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) en is daarmee gebonden aan de beroepscode van de vereniging. Deze beroepscode kan gezien worden als een verzameling gedragsregels waar een pedagoog en zijn/haar cliënt zich aan dienen te houden. Deze beroepscode is te vinden op https://www.nvo.nl/kwaliteit/beroepscode-en-tuchtrecht.

Aangezien opdrachtnemer ook met kinderen en jongeren werkt, is zij geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Voor de Beroepscode voor Professionals in Sociaal Werk wordt u verwezen naar https://skjeugd.nl/belangrijk-nieuws-voor-alle-jeugd-en-gezinsprofessionals-en-jeugdzorgwerkers/ .

Daarnaast is opdrachtnemer als psychosociaal therapeut ook aangesloten bij de Vereniging voor Integrale Vitaliteitkunde (VIV; https://www.vivnederland.nl) en daarmee gebonden aan de VIV-praktijkcode en ethische code. De VIV is als enige beroepsvereniging ISO-gecertificeerd en in het bezit van het KIWA-Keurmerk Complementaire Zorg.


Klachtregeling

Mocht de situatie zich voordoen dat de opdrachtgever het oneens is met aspecten van de behandeling, dan nodigt opdrachtnemer de opdrachtgever van harte uit om dit z.s.m. te bespreken. Het streven is om samen tot een oplossing te komen die naar de tevredenheid van alle partijen is. Een rechtstreeks gesprek met uw behandelaar is vaak de snelste weg naar een oplossing.

De opdrachtgever kan bellen, schrijven of mailen met de klacht, deze zal altijd serieus genomen worden. Mochten de opdrachtgever en opdrachtnemer er samen niet uitkomen, dan kan opdrachtgever contact opnemen met de volgende beroepsverenigingen; NVO of VIV.

Het College van Toezicht van de NVO neemt klachten in behandeling over orthopedagogen die lid zijn van de NVO. De klacht moet gaan over het beroepsmatig handelen van de orthopedagoog (zie Beroepscode). Meer informatie is te vinden via https://www.nvo.nl/kwaliteit/beroepscode-en-tuchtrecht/tuchtrecht#klachtenprocedure .

Daarnaast kan de opdrachtgever een klacht indienen bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) wanneer het gaat om psychosociale behandeling. Zie hiervoor s.v.p. https://www.vivnederland.nl/over-ons/klachtenprocedure. De VIV brengt opdrachtgever in contact met een onafhankelijke klachtenfunctionaris, die de mogelijkheden om tot een oplossing te komen onderzoekt.

Wanneer de onafhankelijke klachtenfunctionaris er niet in slaagt te bemiddelen, kan opdrachtgever ervoor kiezen om de klacht voor te leggen aan de geschillencommissie CAMCOOP, waar opdrachtnemer bij is aangesloten. Zie svp https://www.camcoop.nl . Hier vindt u ook de 4 stappen van de klachtenprocedure en uw rechten, zie https://www.camcoop.nl/media/Klachtproces%20client.pdf .

Als de geschillencommissie een uitspraak doet dan wordt deze uitspraak geanonimiseerd gepubliceerd, zodat de opgedane ervaring gedeeld wordt en elke zorgverlener er kennis van kan nemen.

Meldcode

Opdrachtnemer handelt volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, zie https://www.augeo.nl/nl-nl/themas/meldcode/.


Tarieven
De opdrachtgever dient zich op de hoogte te stellen van de aan de begeleiding/ behandeling verbonden kosten. De tarieven zijn vrij van BTW en staan vermeld op de website www.mindyoursource.com. Tevens zijn deze op te vragen bij de opdrachtnemer.
Kosten voor behandeling kunnen deels vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Voor informatie over vergoeding kunt u terecht op de website van de VIV https://www.vivnederland.nl/clienten/vergoeding-verzekeraar.
Voor overleg met derden, dat plaats kan vinden op verzoek van oprdachtgever, geldt het uurtarief zoals vermeld op de website.
Kort overleg (telefonisch of per mail) is bij de begeleiding inbegrepen. Tijdsbesteding vanaf 10 minuten of langer wordt gefactureerd, waarbij het aantal minuten naar rato van het uurtarief in rekening wordt gebracht.



Betalingsvoorwaarden
Aan het eind van de maand ontvangt u een factuur van de behandeling(en). Betaling dient binnen 30 dagen na de factuurdatum plaats te vinden. Indien niet binnen de afgesproken termijn is betaald, volgt een betalingsherinnering.
Opdrachtgever dient tijdig aan te geven, wanneer betaling binnen de afgesproken termijn niet haalbaar is. Indien gewenst, kan een overeenkomst tot gespreide betaling met wederzijdse instemming opgesteld worden.
Opdrachtnemer heeft het recht om de overeenkomst te staken of te beëindigen, indien de opdrachtgever niet in staat is gebleken binnen de afgesproken termijn aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.



Duur en beëindiging

De duur van de overeenkomst en de begeleiding wordt vastgesteld in overleg tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer. Vroegtijdige beëindiging kan alleen indien partijen dit in onderling overleg zijn overeengekomen.
Voorts is opdrachtnemer bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of indien er zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van de opdrachtnemer kan worden gevraagd.



Afspraken afzeggen of verzetten
Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor afspraken kosteloos af te zeggen of te verzetten in geval van ziekte, arbeidsongeschiktheid, sterfgeval of ernstige ziekte van familie of dierbaren, waardoor opdrachtnemer haar opdracht niet naar behoren kan uitvoeren.
Bij afzeggingen van een afspraak door opdrachtgever, minder dan 24 uur voor aanvang van de betreffende afspraak, worden de daarvoor gereserveerde kosten in rekening gebracht bij de opdrachtgever.

Aansprakelijkheid

Opdrachtnemer heeft een inspanningsverplichting jegens de opdrachtgever, nooit een resultaatverplichting.
Opdrachtnemer is nooit aansprakelijk voor directe schade of indirecte schade, emotionele en of fysieke schade of schade voortvloeiend uit beslissingen die de opdrachtgever heeft genomen, al dan niet in overleg met de opdrachtnemer.
Opdrachtgever is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor gemaakte keuzes, het eigen gedrag en de consequenties hiervan. Zowel tijdens de overeenkomst van de begeleiding/ behandeling als daarna.
Bij ernstige lichamelijke- en/ of psychische klachten van de opdrachtgever (de ouder en/ of het kind), raadt opdrachtnemer aan altijd contact op te nemen met de huisarts.